insulinooporna0-600x600

Dla insulinoopornych

In Stock

59,00 88,00 

Podstawą założenia tej diety jest dobór produktów spożywczych oraz formy ich obróbki w taki sposób aby zachować ich niski indeks glikemiczny. U osób z insulinoopornością organizm nie potrafi właściwie wykorzystać insuliny, czyli hormonu odpowiadającego za prawidłowy poziom glukozy we krwi po spożyciu posiłku zawierającego duże ilości węglowodanów. Podwyższony poziom insuliny powoduje, że większość nadprogramowych kalorii odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej. W związku z tym istotne jest stosowanie diety o odpowiedniej ilości węglowodanów i produktów o niskim indeksie glikemicznym aby zapobiec nadwadze i komplikacjom zdrowotnym. W procesie przygotowywania diety wykorzystujemy produkty bogate w błonnik oraz o jak najmniejszym stopniu przetworzenia. Dobieramy odpowiednią ilość warzyw o niskim indeksie glikemicznym. Na poziom IG produktów ma również wpływ odpowiednia obróbka termiczna. Nasz zespół dba ze szczególną starannością aby posiłki w tej diecie były zbilansowane i przygotowane odpowiednio pod każdym względem. Staramy się aby dieta dla osób z insulinoopornością lub cukrzycą nie była nudna i pełna wyrzeczeń.

Clear selection

Wybrałeś dni dostaw.

Złóż zamówienie na minimum 3 dni

Ilość:
Compare
Wkrótce.
BMI

Kalkulator BMI



BMR

Kalkulator BMR